Michael  Smith

(odc.028) kisiel z owoców leśnych


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.028) kisiel z owoców leśnych
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Kisiel

500 g mrożonych jagód, borówek amerykańskich, malin, truskawek, jeżyn w dowolnych proporcjach

2 szklanki soku pomarańczowego

4 łyżki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej



Owocowa bita śmietana

½ szklanki śmietany kremówki

2 łyżki dżemu malinowego



Przygotowanie

Dodaj owoce i sok pomarańczowy do garnka. Delikatnie doprowadź do wrzenia. Przecedź przez gęste sitko i otrzymany płyn z powrotem wstaw na ogień i ponownie doprowadź do wrzenia. Dodaj skrobię i odrobinę wody. Dokładnie rozmieszaj. Przelej do odcedzonych owoców i mieszaj, aż masa zgęstnieje.

Przelej do 4 szklanek, lub pucharków, ostudź i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę. W międzyczasie możesz przygotować bitą śmietanę. Po prostu dodaj dżem do śmietany i ją ubij. Podawaj porcje kisielu przybrane owocową bitą śmietaną.



© Michael Smith

powrót

Podobne przepisy

(odc.08)gruszki w winie
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Guiliana brzoskwiniowa
Adam Liaw
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Antypody (odc. 2)
trudność:
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pierogi na słodko - Aniela Redelbach
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Brzoskwinie
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tiramisu z imbirową herbatą ćaj
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.