Michael  Smith

(odc.025) sałatka z kopru włoskiego


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

(odc.025) sałatka z kopru włoskiego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 główka fenkułu (kopru włoskiego)

sok i skórka starta z ½ cytryny

1 łyżka miodu

2 łyżki oliwy z oliwek

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Wytnij głąb z fenkułu i odetnij nać. Przetnij na pół i poszatkuj jak najcieniej. Dobra do tego celu jest szatkownica typu „mandolina”. Wymieszaj sok i skórkę z cytryny, miód, oliwę, oraz sól i pieprz w misce na sałatkę. Wrzuć posiekany fenkuł i wymieszaj. Smacznego.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

#kryska

22.01.2011 14:48


CYTUJ

zamierzam taką sałatkę urozmaicić o dodanie pokrojonej cienko czeronej papryki i soczystej pomaranczy, ktorej sok takze dodam do dresingu.Mysle że bedzie pycha.
Jestem fanką Michael'a Smith.
kryska

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.