Michael  Smith

(odc.020) marynowana czerwona cebula


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

(odc.020) marynowana czerwona cebula
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 duże czerwone cebule

pokrojona w jak najcieńsze półplasterki

1 szklanka cukru

1 szklanka czerwonego octu winnego

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Włóż cieniutkie plasterki cebuli do słoika, upchnij je jak najściślej. Wymieszaj ocet z cukrem w małym rondlu, dopraw solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia i zalej gorącym płynem cebulę. Odstaw żeby ostygło i wstaw do lodówki. Można jeść już następnego dnia, ale im dłużej postoi, tym będzie lepsze. Jednak nie trzymaj tego dłużej niż miesiąc.

powrót

Podobne przepisy

Nadzienie grzybowo-orzechowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Polenta
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Puree pietruszkowe
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Gotowane żołędzie
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Chińskie naleśniki
Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

#andziula55

17.11.2011 10:34


Bydgoszcz

CYTUJ

Godna polecenia ..szybko i tanio można zrobić smaczną i zdrową marynatę ...czerwona cebula obniża poziom szkodliwego cholesterolu a ocet jabłkowy jaki ja stosuję przyspiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żołądkowych ,usuwa złogi itd.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.