Jacques Pépin

(odc.02)pure z fasoli z sardelami


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.02)pure z fasoli z sardelami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 puszka (około 540 g) osączonej fasoli jaś

2 małe ząbki czosnku

obrane i rozgniecione

2 łyżki oliwy dobrej jakości

½ łyżeczki sosu tabasco

½ łyżeczki soki

1 łyżeczka octu z kseresu

2 łyżki drobno siekanej dymki

 

 

Przygotowanie:


Fasolę wrzucić do malaksera. Dodać czosnek, oliwę, tabasco, sól i ocet. Utrzeć na gładką masę. Przełożyć do miski. (Powinno się uzyskać około 1 ½ szklanki). Domieszać dymkę. Odstawić na bok w pokojowej temperaturze.

powrót

Podobne przepisy

Sandwich
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Tosty z anchois
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pęczki sałaty z szynką
Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.