Jacques Pépin

(odc.02)pure z fasoli z sardelami


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.02)pure z fasoli z sardelami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 puszka (około 540 g) osączonej fasoli jaś

2 małe ząbki czosnku

obrane i rozgniecione

2 łyżki oliwy dobrej jakości

½ łyżeczki sosu tabasco

½ łyżeczki soki

1 łyżeczka octu z kseresu

2 łyżki drobno siekanej dymki

 

 

Przygotowanie:


Fasolę wrzucić do malaksera. Dodać czosnek, oliwę, tabasco, sól i ocet. Utrzeć na gładką masę. Przełożyć do miski. (Powinno się uzyskać około 1 ½ szklanki). Domieszać dymkę. Odstawić na bok w pokojowej temperaturze.

powrót

Podobne przepisy

Kaszanka z przegrzebkami
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jajka w „koszulce”
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Bułka z farszem na przekąskę
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.