Michael  Smith

(odc.019) ananas z kolendrą


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

(odc.019) ananas z kolendrą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 dojrzały ananas

obrany i pokrojony na kawałki

2 garści liści kolendry

plus kilka kawałków gałązek do przybrania

½ szklanki cukru

3-4 łyżki wiórków kokosowych

 

 

Przygotowanie:


Wrzuć kolendrę i cukier do malaksera, miksuj używając funkcji „pulse”, aż osiągniesz konsystencję grubego piasku. Wymieszaj ananasa z większością kolendrowego cukru, resztę zachowaj jako przybranie. Podaj w miskach przybrane resztą cukru, gałązkami kolendry i wiórkami kokosowymi.

powrót

Podobne przepisy

Francuskie tosty z salsą truskawkową
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Gruszki w verjuice
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Kisiel żurawinowy
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gratin z jagodami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Brzoskwinie w maladze
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Gruszki z szafranem
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.