Michael  Smith

(odc.019) ananas z kolendrą


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

(odc.019) ananas z kolendrą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 dojrzały ananas

obrany i pokrojony na kawałki

2 garści liści kolendry

plus kilka kawałków gałązek do przybrania

½ szklanki cukru

3-4 łyżki wiórków kokosowych

 

 

Przygotowanie:


Wrzuć kolendrę i cukier do malaksera, miksuj używając funkcji „pulse”, aż osiągniesz konsystencję grubego piasku. Wymieszaj ananasa z większością kolendrowego cukru, resztę zachowaj jako przybranie. Podaj w miskach przybrane resztą cukru, gałązkami kolendry i wiórkami kokosowymi.

powrót

Podobne przepisy

Pudding czekoladowo - pomarańczowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Pudding z chleba z masłem i marmoladą
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Lodowy tort z owocami lasu
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Czekoladowe semifreddo z miętą
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wytrawny deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.