Kanapki z wędzonym łososiem

Kanapki z wędzonym łososiem
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Przekąski

Składniki:

  • 6 żytnich tostów
  • kilka łyżek twarożku kremowego
  • 1 łyżka musztardy
  • garść koperku
  • kilka kropel soku z cytryny
  • garść kaparów
  • 1 nieduża czerwona cebula
  • pokrojona w cienkie półplasterki
  • kilka liści chrupkiej sałaty
  • 100 - 110g plasterków wędzonego łososia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmiksuj serek, musztardę, koperek, sok z cytryny i kapary na w miarę gładką masę. Rozsmaruj masę na dwóch tostach. Na wierzch nałóż kolejno łososia, sałatę i czerwoną cebulę. Połóż jednego tosta na drugiego, a całość przykryj trzecim. Powtórz to samo z drugą kanapką. Przetnij na skos i podawaj od razu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA