Michael  Smith

(odc.014) tosty z anchois


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.014) tosty z anchois
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

 

½ bagietki

pokrojona pod kątem na kromki o grubości ok. 1 cm

1 puszeczka filetów z anchois

½ kostki miękkiego masła

¼ szklanki liści natki pietruszki

sok i skórka starta z 1 cytryny

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 160°C. Rozłóż plasterki bagietki na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Wstaw do piekarnika na jakieś 15 minut, aż będą złocisto-brązowe. Zmiksuj w malakserze na gładką masę anchois, masło, natkę pietruszki, sok i skórkę z cytryny. Przełóż szpatułką do małej miseczki. Posmaruj smakowym masłem tosty i wstaw do piekarnika na kolejne 10 minut. Podawaj od razu.

powrót

Podobne przepisy

Pasztet z wątróbek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Stefanka z buraków i koziego sera podawana z majerankowym pesto
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ceviche z sardynek z ziemniakami i pastą z oliwek
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Pełnoziarniste pancakes z owocami
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Flądra z ogórkami i koprem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.