Curtis Stone

(odc.01) przegrzebki z gremolatą i pomidarami concasse


Przepis z programu Kolacja jak z pudełeczka (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.01) przegrzebki z gremolatą i pomidarami concasse
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

8 przegrzebków

1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin

duża garść endywii

do przybrania

 

 

Przygotowanie:


Najpierw przygotuj gremolatę. Wrzuć wszystkie składniki do malaksera i miksuj przez 30 sekund. Odstaw na bok. Aby przygotować pomidory concasse umieść pokrojone w kostkę pomidory w misce. Dodaj sok z cytrusów, przypraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podgrzej oliwę z oliwek na patelni, a następnie polej nią pomidory. Do przygotowania przegrzebków mocno rozgrzej dużą patelnię z grubym dnem, aż zacznie dymić. Wlej na nią oliwę z oliwek, a następnie wrzuć przegrzebki. Smaż na bardzo dużym ogniu przez 45 sekund z jednej strony i 20 sekund z drugiej. Ułóż mały stosik z endywii na środku dużego talerza. Ułóż przegrzebki dookoła endywii. Połóż łyżką pomidorowe concasse dookoła przegrzebków i oblej brzegi talerza gramolatą.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z okładniczkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Krewetki na ostro
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Smażone jarzyny z krewetkami
Przepis z programu Nancy Lam Kurczak, wieprzowina i krewetki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Mule smażone w cieście podawane z sosem cytrynowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krewetki z woka ze smażonym surowym  boczkiem
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Smażone steki i krewetki z sosem aioli
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

#VQkGusdPr

04.02.2012 09:42


CYTUJ

FnJ7qa <a href="http://oawhdvjwfqez.com/">oawhdvjwfqez</a>

#dNUMzGQmbKtevvCmc

03.02.2012 14:10


CYTUJ

kAYweR , [url=http://kqzceejqhhey.com/]kqzceejqhhey[/url], http://bpwvzqyafxvj.com/, http://ymeodqvxsxjg.com/

#iqAneEHiF

03.02.2012 09:25


CYTUJ

DUEZy8 <a href="http://jhpbgmfgpnak.com/">jhpbgmfgpnak</a>

#VSiCtuhjwHtj

02.02.2012 06:49


CYTUJ

I was being hit in the sretet by my then-soon-to-be-ex-husband and a police van stopped next to us. They may have been about to do something but then they recognised him. Yes, he was a policeman too. On the other hand, a friend was looking after her divorced friend's children and was threatened by their father - here the police were really helpful and made a full report.It takes a lot of courage to leave someone who is abusive and you're absolutely right - people (and men get abused too) need all the support they can get as soon as the problem is apparent - mitigation is always better than having to deal with consequences afterwards, in this as in everything else.

#lqCkTkLNMG

02.02.2012 04:43


CYTUJ

Kick the tires and light the fires, pobrelm officially solved!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.