Bulion z kurczaka

Bulion z kurczaka
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 500g świeżych kurzych skrzydełek
  • 1 duża cebula
  • pokrojona w spore kawałki
  • 1 duża marchewka
  • pokrojona w spore kawałki
  • kilka łodyg selera naciowego
  • pokrojonych w spore kawałki
  • 1-2 liście laurowe
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wrzuć wszystko, oprócz soli i pieprzu do sporego garnka. Zalej zimną wodą i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień do minimum i gotuj przez 2 godziny. Przecedź przez sitko i dopraw pieprzem i solą. Przechowuj w słoiku w lodówce do tygodnia.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA