Sophie Grigson

Ocet różany


Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Ocet różany
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

płatki z 4 dużych róż

kilka pasków skórki pomarańczowej

ewentualnie 1- 2 suszone papryczki chilli

ocet ryżowy lub biały ocet winny

 

 

Przygotowanie:


Włożyć składniki do słoja, zalać do pełna octem ryżowym lub winnym, szczelnie zamknąć. Odstawić na 3 – 4 dni na parapet w nasłonecznionym miejscu. Zlać ocet różany do butelki.

powrót

Podobne przepisy

Parowane tofu z grzybami shiitake
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Kinpira z korzenia łopianu
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Element wagashi: shiro-an
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Tażin z ciecierzycą, harissą i komosą ryżową
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Minifrittata
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Domowa przyprawa z warzyw
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.