Sophie Grigson

Ocet różany


Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Ocet różany
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

płatki z 4 dużych róż

kilka pasków skórki pomarańczowej

ewentualnie 1- 2 suszone papryczki chilli

ocet ryżowy lub biały ocet winny

 

 

Przygotowanie:


Włożyć składniki do słoja, zalać do pełna octem ryżowym lub winnym, szczelnie zamknąć. Odstawić na 3 – 4 dni na parapet w nasłonecznionym miejscu. Zlać ocet różany do butelki.

powrót

Podobne przepisy

Aromatyczne bengalskie tofu z brokułami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, kuchnia bangladeska
Kuleczki orzechowo-pomarańczowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Meksykańskie filo z kurczakiem i serem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 58)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z kurczaka
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Duszona cebula
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Podpłomyki w terenie, bez stolnicy
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Inne, Pieczywo
Mochi z fioletowych ziemniaków
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.