Maryla Musidłowska

Ocet jabłkowy


Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory

odsłon: 15174

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

obierki z jabłek

woda

cukier

 

 

Przygotowanie:


Nastawić wodę z cukrem. Na litr wody przypada kopiasta łyżka cukru. Wrzuć obierki do gąsiorka. Wlać wodę z cukrem, aby przykryła obierki. Po miesiącu rozlać ocet do butelek przecedzając go przez grubą warstwę gazy.

powrót

Podobne przepisy

Mielonka ze słoika
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chutney ze świeżych i suszonych pomidorów
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia brytyjska
Powidła śliwkowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kim chi
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia koreańska
Ogórki małosolne
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Powidła morelowe
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.