Maryla Musidłowska

Ocet jabłkowy


Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory

odsłon: 15385

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

obierki z jabłek

woda

cukier

 

 

Przygotowanie:


Nastawić wodę z cukrem. Na litr wody przypada kopiasta łyżka cukru. Wrzuć obierki do gąsiorka. Wlać wodę z cukrem, aby przykryła obierki. Po miesiącu rozlać ocet do butelek przecedzając go przez grubą warstwę gazy.

powrót

Podobne przepisy

Rumtopf
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka
Kiszone cytryny
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Quesadilla z serem pleśniowym
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Pomidory suszone marynowane w oliwie
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Bakłażany smażone
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przetwory
Konfitura morelowa
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.