Marieta  Marecka

Obazda


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 3615

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 3.0

Składniki:

200 g sera camembert

2 łyżki miękkiego masła

100 g tłustego twarogu

2 cebule czerwone

sól

pieprz

1 łyżeczka mielonej, słodkiej papryki + trochę do posypania

ok. 50 ml jasnego piwa

1 łyżeczka szczypiorku

1 łyżeczka kminku

paluszki do podania

 

Przygotowanie:

Ser camembert drobimy widelcem, dodajemy masło, twaróg, paprykę i piwo. Wszystko bardzo dokładnie razem rozdrabniamy widelcem. Doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Pół cebuli kroimy bardzo drobno, podobnie szczypior i dodajemy do masy serowej. Mieszamy i schładzamy. Cebulę kroimy w krążki i obkładamy nią schłodzony ser, posypujemy papryką, wbijamy paluszki i podajemy jako bawarską przekąskę.

powrót

Podobne przepisy

Ostrygi z marynowaną szalotką
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Domowe chipsy
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Pieczony pasternak z glazurą z syropu klonowego i musztardy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Kiszone jabłka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.