Nori rolls z komosą, jagłami, warzywami i tofu

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Nori rolls z komosą, jagłami, warzywami i tofu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 filiżanka twardego tofu

pół filiżanki tamari

1 łyżeczka oleju sezamowego

1 filiżanka komosy ryżowej

1 filiżanka kaszy jaglanej

pół awokado w paski

4 dymki

1 marchewka

1 ogórek

1 łyżka wasabi

1 łyżki majonezu sojowego

2 łyżki czarnego sezamu

4 płaty nori

woda

 

Sos:

pół filiżanki tamari

pół łyżeczki oleju sezamowego

1 łyżeczka octu umeboshi

Przygotowanie:

Komosę i jagły ugotować w wodzie. Pokrojone w paski tofu podsmażyć na oleju sezamowym. Wlać tamari i trochę wody tak, żeby tofu było zanurzone. Gotować, aż płyn odparuje.
Składniki sosu wymieszać. Warzywa pokroić w paski. Płaty nori rozłożyć błyszczącą stroną do dołu. Pokryć je połową filiżanki ugotowanych kasz. Skropić wasabi i majonezem, posypać sezamem. Przykryć kawałkami awokado, dymki, marchewki, ogórka i tofu. Zwinąć i pokroić na kawałki. Podawać z sosem do maczania.

powrót

Podobne przepisy

Falafel z surówką z marchewki i zieloną tahiną
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Cukierki z tataraku
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Trufle
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Paneer
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kanapka z wędzonym kurczakiem i rukwią wodną
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Idealne szparagi
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.