Nori rolls z brązowym ryżem i tempeh

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 41)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Nori rolls z brązowym ryżem i tempeh
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

ćwierć bloczka tempeh

1/3 filiżanki tamari

łyżeczka oleju sezamowego

4 arkusze nori

2 filiżanki ugotowanego brązowego ryżu

łyżka mirin

łyżeczka oliwy

pół pokrojonego awokado

ogórek pokrojony wzdłuż

pół pokrojonej marchewki

2 pokrojone dymki

sos do zamaczania z połowy filiżanki tamari i połowy filiżanki oleju sezamowego

Przygotowanie:

Tempeh marynować przez 10 minut w tamari i oleju sezamowym. Upiec na grillu, ostudzić i pokroić w centymetrowe paski. Ryż z mirin rozłożyć równą warstwą na arkuszach nori. Na wierzchu ułożyć tempeh, awokado, ogórka, marchewkę i dymkę. Zwinąć. Podawać z sosem do zamaczania.

powrót

Podobne przepisy

Zupa dhal
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna
Makaron z curry i serem
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
Chrupiąca okra z kokosem
Przepis z programu Floyd w Indiach odc. 4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.