Lucinda Scala  Quinn

Niepieczone ciastka z masła orzechowego i płatków ryżowych


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Niepieczone ciastka z masła orzechowego i płatków ryżowych
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka syropu kukurydzianego

½ szklanki cukru

½ szklanki brązowego cukru

1½ szklanki solonego masła orzechowego

2 łyżeczki esencji waniliowej

4 szklanki płatków ryżowych Rice Krispies

 

 

Przygotowanie:


Wyścielić papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 23 na 32 cm. Do dużego rondla wlać syrop kukurydziany, wsypać oba rodzaje cukru i gotować na średnim ogniu, mieszając, do rozpuszczenia. Zagotować. Zdjąć z ognia. Dodać masło orzechowe i rozmieszać. Szybko dodać esencję waniliową, płatki ryżowe i wymieszać. Wyłożyć na blaszkę, wyrównać. Ostudzić. Kroić w kwadraty.

powrót

Podobne przepisy

Ciasteczka z nadzieniem figowym
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Tarta tatin
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tarta czekoladowa na czekoladowym cieście
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Gorzka czekolada (odc.36)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.