Lucinda Scala  Quinn

Niemieckie kiełbaski z jabłkami, cebulą i kiszoną kapustą


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka

Niemieckie kiełbaski z jabłkami, cebulą i kiszoną kapustą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1-2 łyżki oleju roślinnego

12 niemieckich kiełbasek

różnych

1 duża biała cebula

pokrojona w cienkie plastry

2 czerwone jabłka

np. gala albo braeburn

ze skórką

pokrojone w grube plastry

¼ szklanki cydru

450 g kiszonej kapusty

3 kiszone ogórki

pokrojone wzdłuż w ćwiartki

do podania

1 świeży ogórek

obrany ze skórki i pokrojony wzdłuż w ósemki

do podania

zestaw musztard

do podania

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać na średnim ogniu patelnię o średnicy 30 cm i wlać 1 łyżkę oleju. Poprzekrawać kiełbaski wzdłuż na pół. Smażyć, aż się zrumienią, po 3 minuty z każdej strony. Przełożyć na talerz i przykryć, aby nie wystygły. Włożyć na patelnię cebulę, w razie potrzeby dodając drugą łyżkę oleju, i smażyć 3 minuty. Dodać jabłka, wymieszać i gotować, aż zmiękną, 6-7 minut. Wlać cydr i gotować 1 minutę. Dodać kiszoną kapustę i gotować, aż się zagrzeje, około 2 minut. Wyjąć kapustę z jabłkami i cebulą na ciepły półmisek, na wierzchu ułożyć kiełbaski. Podawać z ogórkami i musztardą.

powrót

Podobne przepisy

Świeżonka z sałatką z pomidorów
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Tournedos a la Rossini
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Duszona jagnięcina z groszkiem
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

#dr Podymał

29.02.2012 00:31


CYTUJ

Jutro zrobię te kiełbaski.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.