Curtis Stone

Niebieski ser z pomarańczowo-migdałowymi biscotti i figami


Przepis z programu Surfing po menu 4 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia nowozelandzka (maoryska)

Niebieski ser z pomarańczowo-migdałowymi biscotti i figami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

600g miękkiego niebieskiego sera

12 świeżych fig

300 ml słodkiego deserowego wina

½ łyżeczki cukru do smaku (jeśli wino nie jest wystarczająco słodkie)

1 łyżka miodu z manuki

1 liść laurowy

2 laski cynamonu

1 laska wanilii

 

 

Przygotowanie:


Figi
Usuń szypułki z fig i ponacinaj na krzyż spód owoców. Wszystkie składniki sosu wrzuć do szerokiego rondla i podgotuj w nim figi do miękkości. Wyjmij je i odsącz, zredukuj płyn do konsystencji syropu.

powrót

Podobne przepisy

Francuskie tosty z salsą truskawkową
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Owoce pod kruszonką
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Racuszki z jabłkami i lodami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Banany z rusztu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia kreolska
Jogurtowa panna cotta
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.