Negroni i Aperol Spritz

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

Negroni i Aperol Spritz
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki negroni:

30 ml „Campari”

30 ml dżinu

30 ml czerwonego wermutu

1 plasterek pomarańczy

lód



Składniki Aperol Spritz:

30 ml aperolu

120 ml prosecco

1 plasterek pomarańczy

lód



Przygotowanie Negroni:

Do szklanki wrzuć plasterek pomarańczy, wrzuć lód, wlej trzy alkohole, wymieszaj i podaj.



Przygotowanie Aperol Spritz:

Do kieliszka do wina wrzuć plasterek pomarańczowy, wrzuć lód, wlej aperol, dopełnij prosecco i podawaj.



© 2012 Fabrizio Carro



powrót

Podobne przepisy

Napój z ogórka i avocado
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia polska
Koktajl Zielona Siła
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 36)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Koktajl owocowy
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Mrożona herbata z jabłkiem i marakują
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Lassi z rzeżuchy
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Energetyzujący napój z arbuza
Przepis z programu Dietosfera (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.