Tomasz Jakubiak

Namy z warzywami


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Namy z warzywami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

10 arkuszy papieru ryżowego

3 ogórki gruntowe

papryczka chilli

5 grzybów mun

garść namoczonego makaronu ryżowego

kilka gałązek bazylii tajskiej

limonka

olej sezamowy

łyżka octu ryżowego

łyżka sosu rybnego

Sos:

limonka

łyżeczka oleju sezamowego

łyżka octu ryżowego

łyżeczka miodu

ząbek czosnku

papryczka chilli

2 łyżki sosu sojowego jasnego

kilka listków kolendry

60 ml wody

Przygotowanie:

Obierz ogórki, pokrój w cienkie paski i przełóż do miski. Dodaj pokrojone chilli, bazylię, grzyby mun i makaron ryżowy. Całość polej olejem sezamowym, octem ryżowym, sosem rybnym i sokiem z limonki. Farsz dokładnie wymieszaj i zawiń w papier ryżowy.
Przygotuj sos. Do miseczki wlej sok z limonki, ocet ryżowy, miód i sos sojowy. Dodaj posiekaną papryczkę chilli i czosnek. Dla podkreślenia smaku dodaj kolendrę. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Flądra z ogórkami i koprem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Shakshuka
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
Zdrowa kanapka z pastą jajeczną
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.