Delia  Smith

Naleśnikowe cannelloni ze szpinakiem i czterema serami


Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Naleśnikowe cannelloni ze szpinakiem i czterema serami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ kg szpinaku

1 łyżka masła

15 dag ricotty

15 dag Gorgonzoli

7 dag parmezanu

pęczek dymki

600 ml sosu beszamelowego

75 ml śmietany

10 dag mozzarelli

4 dag parmezanu

 

 

Przygotowanie:


Szpinak dusimy z masłem, odciskamy i siekamy. Dodajemy ricottę, pokruszoną Gorgonzolę, tarty parmezan i drobno posiekaną dymkę. Mieszamy wszystko razem widelcem, aż składniki się połączą, tworząc farsz do naleśników. Na naleśniku kładziemy łyżkę stołową farszu, zwijamy rulonik, podwijamy brzegi i układamy w żaroodpornym, nasmarowanym masłem naczyniu. Posypujemy tartą mozzarellą, zalewamy sosem beszamelem, wymieszanym ze śmietaną i posypujemy tartym parmezanem. Wstawiamy na pół godziny do piekarnika, rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza.

powrót

Podobne przepisy

Cebula w jogurcie
Przepis z programu Floyd w Indiach Jaipur (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Rozgrzewający krem z marchewki
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Hummus
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Szparagi w sosie pomarańczowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krem z jarmużu
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.