James  Martin

Naleśniki


Przepis z programu Słodki James (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Naleśniki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

125 g maki

szczypta soli

1 duże jajko

2 łyżki masła

stopionego

300 ml mleka

 

 

Przygotowanie:


Przesiej mąkę i sól do dużej miski. Wbij jajko, dodaj połowę stopionego masła i połowę mleka. Zmiksuj na gładko, a następnie wmieszaj resztę mleka. Rozgrzej na patelni trochę masła na dużym ogniu i wlej chochelkę naleśnikowego ciasta, rozprowadzając go po dnie patelni. Piecz w ciągu 1-2 minut, przewróć naleśnik na drugą stronę i piecz, aż druga strona będzie lekko złocisto-brązowa. Zsuń naleśnik z patelni na ogrzany talerz i smaż dalej do wyczerpania ciasta. Podawaj z ulubionym wypełnieniem.

powrót

Podobne przepisy

Rafaello na biszkopcie migdałowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding ryżowy z egzotyczną sałatką
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Gruszka z waflami orzechowymi
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Gruszki pieczone w syropie z orzechami laskowymi
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko 2 (odc.3) seria II
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Turron z Alicante
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.