James  Martin

Naleśniki


Przepis z programu Słodki James (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Naleśniki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

125 g maki

szczypta soli

1 duże jajko

2 łyżki masła

stopionego

300 ml mleka

 

 

Przygotowanie:


Przesiej mąkę i sól do dużej miski. Wbij jajko, dodaj połowę stopionego masła i połowę mleka. Zmiksuj na gładko, a następnie wmieszaj resztę mleka. Rozgrzej na patelni trochę masła na dużym ogniu i wlej chochelkę naleśnikowego ciasta, rozprowadzając go po dnie patelni. Piecz w ciągu 1-2 minut, przewróć naleśnik na drugą stronę i piecz, aż druga strona będzie lekko złocisto-brązowa. Zsuń naleśnik z patelni na ogrzany talerz i smaż dalej do wyczerpania ciasta. Podawaj z ulubionym wypełnieniem.

powrót

Podobne przepisy

Fondue neuchatel
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska
Pieczone jabłka
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Mus z dyni
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Owocowe crumble z sezamową nutą
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Papri Chaat – kremowe, chrupiące krążki z ciasta w jogurcie
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.