Naleśniki z rybą i szpinakiem

Naleśniki z rybą i szpinakiem
Oceń przepis:
50 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy 2 (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Potrawy wigilijne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ręcznym blenderem zmiksuj mleko, jajko i mąkę. Dodaj szczyptę soli i jeśli trzeba rozrzedź ciasto wodą do odpowiedniej konsystencji. Odstaw ciasto do lodówki na kilka minut. Rybę pokrój w kostkę, a łososia w paseczki. Wymieszaj. Na głębokiej patelni, zeszklij drobno posiekany czosnek i na tym lekko obsmaż, wcześniej oczyszczony szpinak. Wymieszaj z rybą i dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na płaskiej patelni smaż cienkie naleśniki. Na każdy z nich nałóż porcję farszu i zwiń w rulon. Ułóż naleśniki na blasze wyłożonej pergaminem i piecz ok. 10 minut w temperaturze 190 st.C. Śmietanę wymieszaj z koperkiem i przypraw. Rozlej na dnie półmiska, na tym ułóż naleśniki i połówki cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA