David Gaboriaud

Naleśniki z mąki gryczanej z szynką, pieczarkami i rozmarynem


Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 710

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

szklanka mąki gryczanej

2 jajka

mleko lub woda

sól

Dodatki:

szynka długodojrzewająca

kilka pieczarek

1 czerwona cebula pokrojona w grubą kostkę

1 gałązka rozmarynu

ser Dziugas 12-miesięczny pokrojony w wiórki

liście sałaty dębowej

pieprz

4 plastry dojrzewającego koziego sera

świeży tymianek

Przygotowanie:

Zrób ciasto na naleśniki: wymieszaj mąkę z solą i jajkami. Dodaj stopniowo wodę lub mleko do momentu uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego. Odstaw na minimum godzinę do lodówki.
W międzyczasie podsmaż na patelni cebulę z pieczarkami, dopraw solą i pieprzem, a na koniec świeżym rozmarynem. Odstaw.
Na patelni do naleśników usmaż naleśniki gryczane do wyczerpania ciasta.
Na talerzu połóż naleśnik, na nim kilka liści sałat, plaster szynki długodojrzewającej i pieczarki z cebulą i rozmarynem. Możesz posypać wiórkami z sera litewskiego. Zawiń naleśnik i zjedz od razu.

powrót

Podobne przepisy

Chipsy z topinambura
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Tosty z anchois
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Tosty z ciemnego pieczywa
Przepis z programu Dietosfera (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Krokiety z ogonkiem
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
Kolorowe budynie
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Obsmażane ogórki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.