Naleśniki z figami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 30)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Naleśniki z figami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 filiżanki mąki

2 lekko roztrzepane jajka

ćwierć filiżanki drobnego cukru

2 i pół filiżanki mleka

250 g fig

syrop klonowy

masło

 

 

Przygotowanie:


Mąkę, jajka, cukier i mleko zmiksować na gładką masę. Odstawić na pół godziny. Jeżeli ciasto jest za gęste rozcieńczyć je mleki

powrót

Podobne przepisy

Panna cotta
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne
Jabłko pieczone faszerowane owocami suszonymi i orzechami
Przepis z programu Spalony? (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Turron z Alicante
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Pudding imbirowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska, Kuchnia brytyjska
Czekoladowy pudding chlebowo-maślany
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.