Janella  Purcell

Naleśniki z ciecierzycy z karmelizowanymi jabłkami i lodami


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Naleśniki z ciecierzycy z karmelizowanymi jabłkami i lodami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Naleśniki

175 ml mleka

80 g mąki z ciecierzycy

jajko

2 łyżeczki miodu

3 łyżki oliwy z oliwek



Jabłka w karmelu

2 jabłka

brązowy cukier

masło



Przygotowanie

Łączymy mleko, jajka, oliwę i miód. Wlewamy do mąki. Mieszamy i odstawiamy na 20 minut.

Niewielką ilością ciasta pokrywamy dno patelni. Smażymy przez 2 minuty z każdej strony. Jabłka obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy jabłka i cukier. Podsmażamy, aż karmel pokryje owoce. Naleśniki podajemy z jabłkami i gałką lodów o smaku toffi.

powrót

Podobne przepisy

Wielki, australijski burger
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Nori rolls z komosą, jagłami, warzywami i tofu
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kanapki z serem, sopressą i bazylią
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Hałwa z semoliny
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Czekoladowe fondue
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska
Crespelle
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.