Janella  Purcell

Naleśniki z ciecierzycy z karmelizowanymi jabłkami i lodami


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Naleśniki z ciecierzycy z karmelizowanymi jabłkami i lodami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Naleśniki

175 ml mleka

80 g mąki z ciecierzycy

jajko

2 łyżeczki miodu

3 łyżki oliwy z oliwek



Jabłka w karmelu

2 jabłka

brązowy cukier

masło



Przygotowanie

Łączymy mleko, jajka, oliwę i miód. Wlewamy do mąki. Mieszamy i odstawiamy na 20 minut.

Niewielką ilością ciasta pokrywamy dno patelni. Smażymy przez 2 minuty z każdej strony. Jabłka obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy jabłka i cukier. Podsmażamy, aż karmel pokryje owoce. Naleśniki podajemy z jabłkami i gałką lodów o smaku toffi.

powrót

Podobne przepisy

Duszona cebula
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Puree z kwaśnych jabłek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Polenta
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Marynowane wodorosty
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 48)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Congee z grzybami shiitake i gomashio
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Kinpira z korzenia łopianu
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.