Naleśniczki gryczane ployes

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Naleśniczki gryczane ployes
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

miarka mąki gryczanej

pół miarki mąki pszennej

łyżka proszku do pieczenia

łyżeczka soli

175 ml zimnej wody

425 ml wrzątku

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać suche składniki w zimnej wodzie do postaci pasty. Dolać wrzątek i mieszać do gładkości. Odstawić na pół godz.
Rozgrzać żeliwną patelnię, bez tłuszczu. Nakładać łyżką masę w postaci niewielkich placuszków. Smażyć, aż wierzch będzie zupełnie suchy. Nie przekładać.
Gotowe naleśniczki trzymać w ciepłym piekarniku do usmażenia reszty.

powrót

Podobne przepisy

Paszteciki ze szpinakiem i fetą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Tortille
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Rosti z kurkami confit
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Tartinki z foie gras
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gryczane bliny ze śledziem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wigilijne, Śledzie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.