Delia  Smith

Nadziewane, pieczone jabłka


Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Nadziewane, pieczone jabłka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kilka jabłek (koksy)

wieprzowe

mielone mięso na kiełbasę

natka

tymianek

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Jabłka drążymy, usuwając gniazda nasienne. Mięso mieszamy z posiekaną zieleniną i przyprawami. Jabłka napełniamy masą i pieczemy w piekarniku przez 25 minut.

powrót

Podobne przepisy

Naleśniki z jabłkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Groszek z endywią
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Deska serów
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Ziemniaki z kawiorem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Święta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Chrupiące krakersy z kremem „burratina”
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.