Delia  Smith

Nadziewane, pieczone jabłka


Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Nadziewane, pieczone jabłka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kilka jabłek (koksy)

wieprzowe

mielone mięso na kiełbasę

natka

tymianek

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Jabłka drążymy, usuwając gniazda nasienne. Mięso mieszamy z posiekaną zieleniną i przyprawami. Jabłka napełniamy masą i pieczemy w piekarniku przez 25 minut.

powrót

Podobne przepisy

Pieczony pasternak z glazurą z syropu klonowego i musztardy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Chipsy z topinambura
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Kiszone jabłka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.