Agnieszka Kręglicka

Nadziewane małe ziemniaki


Przepis z programu Para w kuchni (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia polska

Nadziewane małe ziemniaki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

ziemniaki

kwaśna śmietana

sos sojowy

miód

śledzie

czerwona cebula

kolorowy pieprz

szczypiorek

 

Przygotowanie:

Dobrze umyte ziemniaki w skórce wymieszać w misce z sosem sojowym i miodem. Wstawić do gorącego piekarnika w naczyniu żaroodpornym. Jeżeli ziemniaki są większe można je wcześniej ugotować na pół twardo. Piec, aż ziemniaki będą miękkie, a sos je mocno oblepi. Połówki lekko wydrążyć i napełniać gęstą, kwaśną śmietaną. Do dekoracji proponujemy użyć kawałeczków śledzia, wiórków czerwonej cebuli, kolorowego pieprzu i szczypiorku lub czerwonym kawiorem i cząstkami cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Parmezanowe ciasteczka typu „tuile”
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Omlet z szynką i serem
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Naleśniki starokornickie
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Grissini z szynką parmeńską
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smażony ser z sosem tatarskim
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia czeska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.