Agnieszka Kręglicka

Nadziewane małe ziemniaki


Przepis z programu Para w kuchni (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia polska

Nadziewane małe ziemniaki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

ziemniaki

kwaśna śmietana

sos sojowy

miód

śledzie

czerwona cebula

kolorowy pieprz

szczypiorek

 

Przygotowanie:

Dobrze umyte ziemniaki w skórce wymieszać w misce z sosem sojowym i miodem. Wstawić do gorącego piekarnika w naczyniu żaroodpornym. Jeżeli ziemniaki są większe można je wcześniej ugotować na pół twardo. Piec, aż ziemniaki będą miękkie, a sos je mocno oblepi. Połówki lekko wydrążyć i napełniać gęstą, kwaśną śmietaną. Do dekoracji proponujemy użyć kawałeczków śledzia, wiórków czerwonej cebuli, kolorowego pieprzu i szczypiorku lub czerwonym kawiorem i cząstkami cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Suflet z kozim serem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Marchewki z imbirem
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Fondue
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Brukselka
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczone pierożki z bryndzą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.