Nadziewane grzyby

Przepis z programu Nancy Lam Rekin i żeberka (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Nadziewane grzyby
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

grzyby

krewetki

1 białko

pieprz

sos rybny

półtorej łyżeczki skrobii kukurydzianej

2 łodygi dymki



Sos

łyżka oleju

5 cm kawałek imbiru

2 ząbki czosnku

wywar z grzybów

łyżka cukru

łyżka sosu rybnego

wino

łyżka oleju sezamowego







Nadzienie:

Krewetki zmiksować z pieprzem, białkiem z jednego jajka, sosem rybnym, skrobią kukurydzianą i dymką. Grzyby moczyć pół godziny we wrzątku. Odcisnąć płyn. Odciąć ogonki. Napełnić nadzieniem i ugotować na parze 10-15 minut.



Sos:

Rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć pięciocentymetrowy kawałek imbiru i dwa ząbki czosnku. Dodać dymkę, wywar z grzybów, łyżeczkę cukru, łyżkę sosu rybnego, odrobinę wina i łyżeczkę

oleju sezamowego.



© Nancy Lam

powrót

Podobne przepisy

Krewetki w cieście kataifi
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Krewetki w soli i pieprzu
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Ośmiorniczki w oliwie z czosnkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
(odc.02) arroz a la marinera
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Krewetki gotowane po jamajsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
(odc.17)zapiekane krewetki
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.