Nadziewane grzyby

Przepis z programu Nancy Lam Rekin i żeberka (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Nadziewane grzyby
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

grzyby

krewetki

1 białko

pieprz

sos rybny

półtorej łyżeczki skrobii kukurydzianej

2 łodygi dymki



Sos

łyżka oleju

5 cm kawałek imbiru

2 ząbki czosnku

wywar z grzybów

łyżka cukru

łyżka sosu rybnego

wino

łyżka oleju sezamowego







Nadzienie:

Krewetki zmiksować z pieprzem, białkiem z jednego jajka, sosem rybnym, skrobią kukurydzianą i dymką. Grzyby moczyć pół godziny we wrzątku. Odcisnąć płyn. Odciąć ogonki. Napełnić nadzieniem i ugotować na parze 10-15 minut.



Sos:

Rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć pięciocentymetrowy kawałek imbiru i dwa ząbki czosnku. Dodać dymkę, wywar z grzybów, łyżeczkę cukru, łyżkę sosu rybnego, odrobinę wina i łyżeczkę

oleju sezamowego.



© Nancy Lam

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z langusty, fenkułu i winogron
Przepis z programu Uczty z wysp Morza Śródziemnego (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska
Omułki z chorizo w stylu goańskim
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Małże po marokańsku
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Mule po belgijsku
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia belgijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.