Nachos z fasolą i guacamole

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Nachos z fasolą i guacamole
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

Nachos:

1 łyżka oliwy

1 posiekana cebula

2 rozgniecione ząbki czosnku

2 łyżki posiekanych łodyżek kolendry

2 łyżeczki mielonej papryki

2 łyżeczki kminu

2 łyżeczki garam masali

1 łyżeczka mielonej kolendry

duża puszka (1,4 kg) fasoli borlotti

duża puszka (1,4 kg) czerwonej fasoli

1-2 puszki pomidorów

1 łyżka koncentratu pomidorowego

1 filiżanka świeżych, pokrojonych pomidorów

1 łyżeczka płatków chili

2 łyżeczki soli

1 duża paczka pieczonych chipsów kukurydzianych

1 opakowanie twarożku albo jogurtu naturalnego

kolendra i szczypiorek do dekoracji



Guacamole:

1 rozgniecione awokado

1 pokrojona łodyga selera naciowego

1 pokrojony pomidor

po garści mięty i kolendry albo pietruszki

2 posiekane dymki

pół łyżeczki tabasco

1 łyżeczka soli

sok z 1 cytryny



Przygotowanie:

Cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać czosnek i łodygi kolendry. Dołożyć przyprawy i smażyć, aż zaczną pachnieć. Wrzucić fasolę, pomidory i koncentrat. Dodać chili i sól. Składniki guacamole wymieszać i przyprawić do smaku.

Chipsy ułożyć na półmisku. Na nich położyć fasolę w sosie, guacamole i twarożek albo jogurt. Przybrać kolendrą i szczypiorkiem.

powrót

Podobne przepisy

Banany w cieście
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Puree pietruszkowe
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Fondue neuchatel
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska
Bliny
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Cukierki z tataraku
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.