Nachos z fasolą i guacamole

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Nachos z fasolą i guacamole
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

Nachos:

1 łyżka oliwy

1 posiekana cebula

2 rozgniecione ząbki czosnku

2 łyżki posiekanych łodyżek kolendry

2 łyżeczki mielonej papryki

2 łyżeczki kminu

2 łyżeczki garam masali

1 łyżeczka mielonej kolendry

duża puszka (1,4 kg) fasoli borlotti

duża puszka (1,4 kg) czerwonej fasoli

1-2 puszki pomidorów

1 łyżka koncentratu pomidorowego

1 filiżanka świeżych, pokrojonych pomidorów

1 łyżeczka płatków chili

2 łyżeczki soli

1 duża paczka pieczonych chipsów kukurydzianych

1 opakowanie twarożku albo jogurtu naturalnego

kolendra i szczypiorek do dekoracji



Guacamole:

1 rozgniecione awokado

1 pokrojona łodyga selera naciowego

1 pokrojony pomidor

po garści mięty i kolendry albo pietruszki

2 posiekane dymki

pół łyżeczki tabasco

1 łyżeczka soli

sok z 1 cytryny



Przygotowanie:

Cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać czosnek i łodygi kolendry. Dołożyć przyprawy i smażyć, aż zaczną pachnieć. Wrzucić fasolę, pomidory i koncentrat. Dodać chili i sól. Składniki guacamole wymieszać i przyprawić do smaku.

Chipsy ułożyć na półmisku. Na nich położyć fasolę w sosie, guacamole i twarożek albo jogurt. Przybrać kolendrą i szczypiorkiem.

powrót

Podobne przepisy

Zakwas na żur lub barszcz biały
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Aromatyczne bengalskie tofu z brokułami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, kuchnia bangladeska
Naleśniki z sosem z orzechów laskowych
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Paneer
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Ryż w stylu taco
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Parowane tofu z grzybami shiitake
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.