Rick Stein

Muszle świętego Jakuba z grilla z masłem kolendrowo–orzechowym


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Muszle świętego Jakuba z grilla z masłem kolendrowo–orzechowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

muszle świętego Jakuba

prażone orzechy laskowe

masło

świeża kolendra

szalotka

sok z połowy cytryny

natka pietruszki

sól

mielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Orzechy zmiksować z szalotką, sokiem z cytryny, dużą ilością kolendry, natki, soli i pieprzu oraz z masłem. Wypełnić powstałą masą muszle i grillować przez 5 minut.

powrót

Podobne przepisy

Pasta vongole
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Curry z homarów
Przepis z programu Floyd w Indiach (odc.2) Goa
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Mule po belgijsku
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia belgijska
Kalmary na czerwonej soczewicy
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
Mule smażone w cieście podawane z sosem cytrynowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.