Rick Stein

Muszle świętego Jakuba z grilla z masłem kolendrowo–orzechowym


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Muszle świętego Jakuba z grilla z masłem kolendrowo–orzechowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

muszle świętego Jakuba

prażone orzechy laskowe

masło

świeża kolendra

szalotka

sok z połowy cytryny

natka pietruszki

sól

mielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Orzechy zmiksować z szalotką, sokiem z cytryny, dużą ilością kolendry, natki, soli i pieprzu oraz z masłem. Wypełnić powstałą masą muszle i grillować przez 5 minut.

powrót

Podobne przepisy

Potrawka z kalmarów z groszkiem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kalmar z grilla
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Krewetki z chili
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Placuszki papad z krewetkami
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Wyprawa w morze i tułaczka po Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.