Musli

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 20)
trudność: łatwe

Musli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

4 filiżanki organicznych płatków owsianych

filiżanka posiekanych migdałów

filiżanka ziaren sezamu

filiżanka pestek słonecznika

filiżanka pestek dyni

łyżka cynamonu

pół filiżanki mąki orkiszowej

pół filiżanki tłuszczu Omega albo oleju słonecznikowego

pół filiżanki syropu klonowego albo z agawy

filiżanka rodzynek sułtańskich



Przygotowanie:

Suche składniki (poza rodzynkami) wymieszać w dużej misce. Dodać syrop połączony z tłuszczem. Mieszankę rozłożyć na blasze i piec w temperaturze 180°C, aż zmieni kolor na złocisty. Po ostudzeniu dodać rodzynki. Przechowywać w szczelnym pojemniku.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.