Tomasz Jakubiak

Musaka z grillowanych kabaczków, cukinii, mielonego indyka i sera


Przepis z programu Jakubiak w sezonie 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka

odsłon: 20866

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 szt. kabaczka

świeży tymianek

oliwa

2 szt. żółtej cukinii

400 g mielonego udźca z indyka

łyżka masła

2 ząbki czosnku

marchewka

natka pietruszki

ser twarogowy

3 jaja

Przygotowanie:

Kabaczki pokrój, posól, polej oliwą i dodaj tymianek. Wymieszaj i odstaw. Cukinie posiekaj i przesmaż na maśle, dorzuć czosnek. Dopraw solą, pieprzem i natką. Cukinie połącz z mięsem i tartą marchewką. Dodaj 3 jaja. Dopraw solą i pieprzem. Na grillowanej patelni przesmaż kabaczki i ułóż w brytfance. Na to wyrzuć warzywa z mięsem i ułóż z wierzchu kolejną partię grillowanych kabaczków. Posyp serem i zapiekaj kilka minut.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.