Malka Kafka

Mus z winogron


Przepis z programu Koszer macher (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

odsłon: 6583

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 kg winogron o miękkiej skórce (najlepiej bezpestkowych)

sok z 0,5 cytryny

2-3 łyżki mąki ziemniaczanej

cukier do smaku

doniczka melisy

 

Przygotowanie:

Winogrona przetnij na pół i wyjmij pestki. 2/3 winogron zmiksuj w malakserze, tak, jednak, by były wyczuwalne kawałeczki. Owoce wrzuć do rondelka i zalej mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody, dodaj cukier i sok z cytryny, zagotuj do ścięcia się mąki. Wyłącz ogień i dodaj resztę winogron w połówkach oraz listki melisy. Jeśli będą za duże można je delikatnie posiekać. Włóż do pucharków i odstaw do lodówki do całkowitego ostygnięcia.

powrót

Podobne przepisy

Zabaione
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jabłka pieczone
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ciasto z syropem z czerwonych pomarańczy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko 2 (odc.2) II seria
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na parze (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.