Janella  Purcell

Mus z gorzką czekoladą, espresso i malinami


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 15)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery

Mus z gorzką czekoladą, espresso i malinami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

250 g gorzkiej czekolady

400 ml śmietany

200 g białek

175 g miałkiego cukru

4 filiżanki espresso

150 g cukru

2 opakowania malin

 

Przygotowanie:

Espresso i cukier zagotować w małym rondelku. Odparować, aż powstanie syrop. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić. Zagotować cukier i 4 łyżki wody. Białka ubić na sztywną pianę. Ubijając wlać syrop cukrowy. Dodać masę białkową do czekolady. Dołożyć śmietanę. Delikatnie rozmieszać. Mus przełożyć do miseczek. Polać espresso i posypać malinami.

powrót

Podobne przepisy

Galaretka karmelowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań Urodziny dziecięce (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Suflet czekoladowy z domowymi lodami bananowymi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki, Lody
Mus czarno-biały
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Nice z karmelem na kremie waniliowym
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Hestia Q-34

postów: 419

31.03.2012 16:39

CYTUJ

Do Admina.
W przepisie mylnie przetlumaczono 4 shots espresso na 4 filizanki .
1 shots -to 2-6cl /kieliszek do sznapsa/
Pozdrawiam

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.