Mus czekoladowo-pomarańczowy

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Mus czekoladowo-pomarańczowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

pół filiżanki daktyli moczonych przez kilka godzin w świeżym soku z pomarańczy (sok zachować)

3 awokado

100 g organicznego kakao

ćwierć filiżanki syropu z agawy

1 łyżeczka tamari

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka esencji waniliowej

2 łyżki skórki z pomarańczy plus trochę do dekoracji

śmietanka kokosowa do dekoracji



Przygotowanie:

Daktyle odsączyć i posiekać. Razem z pozostałymi składnikami rozdrobnić w blenderze na gładką masę. Przelać do miseczek i schłodzić przez godzinę.

Przybrać śmietanką i skórką z pomarańczy.

powrót

Podobne przepisy

Pain perdu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mus klonowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kogel-mogel z Kozamerem klasztornym i malinami
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pomarańcze z kandyzowaną skórką w karmelu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Eton Mess
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.