Mus czekoladowo-pomarańczowy

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Mus czekoladowo-pomarańczowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

pół filiżanki daktyli moczonych przez kilka godzin w świeżym soku z pomarańczy (sok zachować)

3 awokado

100 g organicznego kakao

ćwierć filiżanki syropu z agawy

1 łyżeczka tamari

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka esencji waniliowej

2 łyżki skórki z pomarańczy plus trochę do dekoracji

śmietanka kokosowa do dekoracji



Przygotowanie:

Daktyle odsączyć i posiekać. Razem z pozostałymi składnikami rozdrobnić w blenderze na gładką masę. Przelać do miseczek i schłodzić przez godzinę.

Przybrać śmietanką i skórką z pomarańczy.

powrót

Podobne przepisy

Biszkopty z owocami
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Biszkopty z kremem i gruszkami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding z brązowego ryżu
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Marcepanowe kartofelki
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Eton Mess
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy
Naleśniki maślankowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Maślanka (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.