Vienio

Mule


Przepis z programu Ślinotok (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki

odsłon: 882

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1,5 kg muli

cebula

czosnek

natka pietruszki

butelka wytrawnego włoskiego wina

papryczka peperonczino

masło

 

Przygotowanie:

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy cebulę, czosnek i papryczkę .
Smażymy chwilę i dodajemy oczyszczone mule. Podlewamy winem i przykrywamy przykrywką. Czekamy 8 min. Podnosimy przykrywkę i dodajemy odrobinę masła, sól, pieprz i posiekaną natkę. Mule podajemy z bagietką.

powrót

Podobne przepisy

Som tam z mięsem perłopława
Adam Liaw
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Antypody (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Makaron pad thai
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Potrawka z muli z szafranowym ryżem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Faszerowane kraby
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Krewetki w soli i pieprzu
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Risotto z krewetkami i marchewnikiem
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.