Anna Olson

Muffiny z jabłkami, cheddarem i daktylami


Przepis z programu Na słodko Jabłka (odc.25)
trudność: brak

Muffiny z jabłkami, cheddarem i daktylami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

jabłka granny smith

¼ szklanki oleju

1 jajo

1 szklanka cukru (225 g)

1 szklanka mleka zawierającego 2% tłuszczu (240 ml)

1 szklanka mąki razowej (95 g)

1 łyżka proszku do pieczenia

½ łyżeczki soli

średnio dojrzały cheddar

daktyle

brązowy cukier

 

 

Przygotowanie:


Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Do miski wlać olej i jajko. Wsypać cukier, wymieszać. Wlać mleko, wymieszać wszystko dokładnie. Do drugiej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wsypać do płynnych składników, starannie wymieszać. Dorzucić pokrojone jabłka i większość utartego sera cheddar. Dodać pokrojone daktyle. Wymieszać. Duże foremki do muffinów lekko spryskać tłuszczem. Ciasto nałożyć do foremek łyżką do lodów. Piec przez 25 -30 -tu minut w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni. Wymieszać resztę sera z brązowy cukrem, posypać wierzch ciastek i wstawić do piekarnika jeszcze na 10 minut.

Wersja zmodyfikowana

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.