Marieta  Marecka

Muffiny buraczkowe z rodzynkami


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę, Muffinki

Muffiny buraczkowe z rodzynkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1,5 szklanki mąki pszennej

2 jaja

2 średnie, ugotowane lub upieczone buraczki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

150 g cukru

½ szklanki oleju

100 g startej gorzkiej czekolady

1 czubata łyżka kakao

½ szklanki maślanki/jogurtu/śmietany

sól

rodzynki

 

Przygotowanie:

Buraczki ścieramy na tarce o drobnych oczkach lub miksujemy na pastę w malakserze.
Maślankę dokładnie łączymy z jajami i dolewamy do buraczków, dodajemy olej i rodzynki i mieszamy.
W osobnej misce łączymy mąkę, czekoladę, proszek do pieczenia, cukier i sól.
Na koniec łączymy mokrą i suchą masę i wlewamy do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, lub do pojedynczych foremek do babeczek.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut do suchego patyczka.

powrót

Podobne przepisy

Muffinki czekoladowo–miodowe
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Muffinki
Babeczki pomidorowe z lukrem piernikowym
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Muffinki
Placki cytrusowe
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Dynia przekładana cykorią
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Jajka zapiekane w bekonie
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.