Anna Olson

Muffinki z borówkami amerykańskimi


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.12)
trudność: łatwe

Muffinki z borówkami amerykańskimi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1/3 szklanki oleju rzepakowego

½ szklanki miodu

2 duże jajka

1¼ szklanki jogurtu naturalnego

1 łyżeczka drobno startej skórki pomarańczowej

1 szklanka mąki pszennej z pełnego przemiału

1 szklanka mąki pszennej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżeczka sody oczyszczonej

1 łyżeczka mielonego cynamonu

½ łyżeczki soli

1½ szklanki świeżych borówek amerykańskich

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C i wyłóż foremki do mufinek papilotkami albo wysmaruj masłem.
Zmieszaj olej, miód, jajka, jogurt i skórkę pomarańczową. W oddzielnej misce zmieszaj oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i sól. Dodaj do jogurtowej mieszaniny i przemieszaj (nie za długo, tylko żeby składniki się połączyły). Dodaj borówki amerykańskie i nałóż ciasto do foremek. Piecz przez 15-20 min, aż ciasto zrobi się sprężyste.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.