Muffinki z borówkami amerykańskimi

Muffinki z borówkami amerykańskimi
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.12)
Trudność:
łatwe

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C i wyłóż foremki do mufinek papilotkami albo wysmaruj masłem.
Zmieszaj olej, miód, jajka, jogurt i skórkę pomarańczową. W oddzielnej misce zmieszaj oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i sól. Dodaj do jogurtowej mieszaniny i przemieszaj (nie za długo, tylko żeby składniki się połączyły). Dodaj borówki amerykańskie i nałóż ciasto do foremek. Piecz przez 15-20 min, aż ciasto zrobi się sprężyste.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA