Anna Olson

Muesli z owocami i orzechami


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Muesli z owocami i orzechami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka płatków owsianych (nie błyskawicznych)

1/3 szklanki pokrojonych w plasterki migdałów

¼ szklanki zarodków pszennych

¼ szklanki płatków jęczmiennych

2 łyżki pestek dyni

1 łyżka ziarna sezamu

1/3 szklanki rodzynek

1 ½ szklanki jogurtu

2 łyżki miodu lub syropu klonowego

1 małe jabłko

obrane i grubo tarte

1 mały banan

pokrojony w kostkę

1 szklanka truskawek

pokrojonych na ćwiartki

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C i wyłóż blachę papierem do pieczenia. Odmierz i wysyp na blachę płatki owsiane, migdały, zarodki pszenne oraz płatki jęczmienne i wymieszaj. Upraż w 12 minut, w połowie czasu pieczenia przemieszaj i odstaw do ostygnięcia. Wsyp uprażoną mieszankę do średniej miski i wmieszaj pozostałe składniki. Przykryj folią plastikową i wstaw do lodówki co najmniej na 4 godziny.

powrót

Podobne przepisy

(odc.06) faszerowane warzywa
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Tapasy
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Ptysie serowe
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Patatas bravas
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.