Anna Olson

Mrożony jogurt jeżynowy


Przepis z programu Na słodko 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Mrożony jogurt jeżynowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

5 szklanek świeżych lub mrożonych jeżyn

½ szklanki miałkiego cukru

2 łyżki wody

1 łyżeczka startej skórki z limonki

1 ½ szklanki jogurtu naturalnego

½ szklanki śmietany kremówki

 

 

Przygotowanie:


Zrobić puree z jeżyn i przetrzeć przez sito. Dodać cukier, wodę, skórkę z limonki i odstawić pod przykryciem na 30 min, aż cukier się rozpuści. Dodać jogurt i zamieszać. Ubić śmietanę i zmieszać
z pozostałymi składnikami. Korzystając z maszynki do lodów zrobić mrożony jogurt wg instrukcji. Podawać od razu lub po zamrożeniu.

powrót

Podobne przepisy

Miodowo-waniliowa panna cotta
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
Galaretka jabłkowa z pieprzem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Śliwki w czekoladzie
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Pudding jaśminowy z kruchymi waflowymi tulejkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Herbata (odc. 6)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Sikarni – jogurtowy deser z pistacjami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Potrójnie czekoladowa lodowa kanapka
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Lody

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.