Anna Olson

Mrożony jogurt jeżynowy


Przepis z programu Na słodko 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Mrożony jogurt jeżynowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

5 szklanek świeżych lub mrożonych jeżyn

½ szklanki miałkiego cukru

2 łyżki wody

1 łyżeczka startej skórki z limonki

1 ½ szklanki jogurtu naturalnego

½ szklanki śmietany kremówki

 

 

Przygotowanie:


Zrobić puree z jeżyn i przetrzeć przez sito. Dodać cukier, wodę, skórkę z limonki i odstawić pod przykryciem na 30 min, aż cukier się rozpuści. Dodać jogurt i zamieszać. Ubić śmietanę i zmieszać
z pozostałymi składnikami. Korzystając z maszynki do lodów zrobić mrożony jogurt wg instrukcji. Podawać od razu lub po zamrożeniu.

powrót

Podobne przepisy

Ciasto z syropem z czerwonych pomarańczy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko 2 (odc.2) II seria
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Jogurtowa panna cotta
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pudding z ryżu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.