Ainsley Harriot

Mrożona caffe latte


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Mrożona caffe latte
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

100 ml kawy z ekspresu

puszka skondensowanego mleka

4 łyżki brązowego cukru

opakowanie słodkiej śmietanki

 

 

Przygotowanie:


Cukier dodać do gorącej kawy, żeby się rozpuścił. Do dzbanka wlać puszkę skondensowanego mleka, dodać śmietankę, wymieszać. Wstawić do zamrażarki na kilka godzin, aby się schłodziła i zgęstniała. Na godzinę przed podaniem przestawić do lodówki. Podawać w małych filiżankach.

powrót

Podobne przepisy

Koktajl z mango i mleka kokosowego
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Woda rabarbarowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Lemoniada
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Wino ze skórką pomarańczową
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bąbelki o smaku granatu
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kompot owocowy na Martini z płatkami migdałowymi
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.