Kylie Kwong

Mostek na czerwono z karmelizowanymi cebulkami i chili


Przepis z programu Kylie Kwong - gotowanie z sercem (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Mostek na czerwono z karmelizowanymi cebulkami i chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg mostku

wywar do duszenia na czerwono (patrz: osobny przepis)

2 średnie dojrzałe pomidory

½ łyżeczki cukru

1 ½ łyżki soku z limonki

1 łyżka soli morskiej

6 małych listków sałaty lodowej

szczypta pieprzu seczuańskiego

1 duże chili

posiekane

 

 

Przygotowanie:


Mięso włożyć do garnka, zalać zimną wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować 20 minut na wolnym ogniu, następnie odlać wodę. Opłukać mięso pod zimną wodą, odsączyć. W dużym garnku doprowadzić wywar do wrzenia. Włożyć mięso, tak, aby było całkowicie zanurzone w płynie. Gotować na małym ogniu przez dwie godziny, aż mięso stanie się miękkie. Zdjąć szumowiny w razie potrzeby. Po dwóch godzinach zdjąć z płyty, odstawić. Pomidory pokroić w cząstki i wymieszać w misce z cukrem, sokiem z limonki i solą. Wstawić na pół godziny do lodówki.

powrót

Podobne przepisy

Steki z czosnkową fasolą
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kugiel z wędzonym kurczakiem i sałatką z pikli
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.018) gulasz wołowy z ciastkami
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Kaczka w pomarańczach
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy na Boże Narodzenie, Dania z kaczki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Świeżonka z sałatką z pomidorów
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
Paszteciki vol au vent
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.