Młode ziemniaki z grilla

Młode ziemniaki z grilla
Oceń przepis:
115 ocen Średnia ocena: 3.30

Składniki:

  • kilkanaście młodych
  • średniej wielkości ziemniaków
  • oliwa do posmarowania
  • posiekany świeży rozmaryn
  • sól i pieprz do smaku
  • patyczki do pieczenia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać i obgotować przez 7-8 minut w osolonym wrzątku. Odcedzić, zostawić by trochę ostygły. Nabijać po trzy na patyczki do szaszłyków, posmarować oliwą, przyprawić solą i pieprzem i piec na grillu przez kilka minut, aż się przyrumienią. Przed podaniem posypać posiekanymi listkami rozmarynu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA