Minifrittata

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Minifrittata
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 łyżka oliwy

1 drobno posiekany por

1 rozgnieciony ząbek czosnku

1 filiżanka posiekanego brokułu

1 filiżanka ugotowanej komosy ryżowej

pół filiżanki koziej fety

1 filiżanka mięty, bazylii i natki pietruszki

pół filiżanki rozgniecionego łososia

4 jajka

1 łyżeczka musztardy ziarnistej albo dijońskiej

pół filiżanki mleka sojowego

olej z otrębów ryżowych

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180°C.
Por zeszklić na oliwie. Dodać czosnek i brokuł. Smażyć do miękkości. Przełożyć do miski i wymieszać z komosą, fetą, ziołami i łososiem.
W osobnej misce rozmącić jajka z musztardą i mlekiem sojowym.
Masę przełożyć do natłuszczonej formy muffinkowej, następnie zalać miksturą jajeczną.
Piec przez 10-15 minut, aż frittaty się zrumienią.

powrót

Podobne przepisy

Kuleczki z polenty z marakują
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: brak
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Chrupiący bakłażan z jogurtem na słodko i granatem
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Japońskie kulki jaglane z komosą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Goańskie paszteciki z wieprzowiną
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Masa czekoladowa – ganache
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Masa makowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.