Minifrittata

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Minifrittata
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 łyżka oliwy

1 drobno posiekany por

1 rozgnieciony ząbek czosnku

1 filiżanka posiekanego brokułu

1 filiżanka ugotowanej komosy ryżowej

pół filiżanki koziej fety

1 filiżanka mięty, bazylii i natki pietruszki

pół filiżanki rozgniecionego łososia

4 jajka

1 łyżeczka musztardy ziarnistej albo dijońskiej

pół filiżanki mleka sojowego

olej z otrębów ryżowych

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180°C.
Por zeszklić na oliwie. Dodać czosnek i brokuł. Smażyć do miękkości. Przełożyć do miski i wymieszać z komosą, fetą, ziołami i łososiem.
W osobnej misce rozmącić jajka z musztardą i mlekiem sojowym.
Masę przełożyć do natłuszczonej formy muffinkowej, następnie zalać miksturą jajeczną.
Piec przez 10-15 minut, aż frittaty się zrumienią.

powrót

Podobne przepisy

Kanapki z serem, sopressą i bazylią
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Puree pietruszkowe
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Muesli
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Fondue neuchatel
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska
Parowane tofu z grzybami shiitake
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.