Rick Stein

Miniaturowe homary z imbirem i bazylią


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Miniaturowe homary z imbirem i bazylią
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

miniaturowe homary

masło

świeży imbir

sok z cytryny

świeża bazylia

 

 

Przygotowanie:


Gotować skorupiaki w solonej wodzie nie dłużej niż 4 minuty. Oczyścić je. Roztopić kostkę masła na patelni, dodać posiekany korzeń imbiru i sok z cytryny. Dodać ogony skorupiaków, wymieszać i zostawić na ogniu. Po minucie dodać posiekaną bazylię. Wlać wszystko do salaterki i wstawić do lodówki. Otrzymaną galaretę podawać z tostami razowymi i masłem.

powrót

Podobne przepisy

Miękkie naleśniczki ryżowe
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Krewetki w majonezie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Szaszłyki z krewetek i cukinii
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mule w winie z ziołami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Krewetki z solą i pieprzem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.