Rick Stein

Miniaturowe homary z imbirem i bazylią


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Miniaturowe homary z imbirem i bazylią
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

miniaturowe homary

masło

świeży imbir

sok z cytryny

świeża bazylia

 

 

Przygotowanie:


Gotować skorupiaki w solonej wodzie nie dłużej niż 4 minuty. Oczyścić je. Roztopić kostkę masła na patelni, dodać posiekany korzeń imbiru i sok z cytryny. Dodać ogony skorupiaków, wymieszać i zostawić na ogniu. Po minucie dodać posiekaną bazylię. Wlać wszystko do salaterki i wstawić do lodówki. Otrzymaną galaretę podawać z tostami razowymi i masłem.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z krabem i kukurydzą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Owoce morza
Smażone kalmary
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 4)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
Roladki z wermiszelem i krewetkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Krewetki w majonezie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smażone kalmary podane z sosem tatarskim
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Kalmar z grilla
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.