Rick Stein

Miniaturowe homary z imbirem i bazylią


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Miniaturowe homary z imbirem i bazylią
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

miniaturowe homary

masło

świeży imbir

sok z cytryny

świeża bazylia

 

 

Przygotowanie:


Gotować skorupiaki w solonej wodzie nie dłużej niż 4 minuty. Oczyścić je. Roztopić kostkę masła na patelni, dodać posiekany korzeń imbiru i sok z cytryny. Dodać ogony skorupiaków, wymieszać i zostawić na ogniu. Po minucie dodać posiekaną bazylię. Wlać wszystko do salaterki i wstawić do lodówki. Otrzymaną galaretę podawać z tostami razowymi i masłem.

powrót

Podobne przepisy

Makaron ryżowy smażony z krewetkami i tofu
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Smażony makaron z krewetkami tygrysimi
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Omułki z chorizo w stylu goańskim
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.