Mini-tarty Tatin

Mini-tarty Tatin
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Ricardo Larrivee

Seria kulinarna:
Ricardo i przyjaciele (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Umieść kratkę na środkowej półce w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Posmaruj masłem 6 foremek do babeczek. Rozwałkuj ciasto. Wytnij 6 kół o tej samej średnicy co foremki. Ułóż na blasze i włóż do lodówki. Na patelni zagotuj wodę z cukrem. Niech gotuje się w wysokiej temperaturze, aż cukier zacznie się rumienić. Dodaj jabłka i duś na wolnym ogniu 5-10 minut, często mieszając. Umieść jabłka w foremkach. Ustaw na blasze. Nakryj jabłka kołami z ciasta francuskiego. Piecz 15-20 minut, aż ciasto się zrumieni. Studź tarty 2 minuty przed wyjęciem z foremek. Odwróć nadzieniem do góry. Podaj z lodami waniliowymi i karmelem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA