Jacques Pépin

Mini crocque-monsieur


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Mini crocque-monsieur
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Ilość: 6 minikanapeczek





Przygotowanie

Ułożyć 2 grube kromki białego, pszennego pieczywa na blacie. Jeden dokładnie obłożyć plasterkami sera. Przykryć plastrem szynki. Położyć jeszcze jedną warstwę sera i drugi plaster szynki. Przykryć kromką chleba. Rozsmarować 1 łyżeczkę masła po obu stronach kanapki i przenieść na blachę wyłożoną folią aluminiową. Zapiekać przez około 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C, aż croque-monsieur zrumieni się po obu stronach. Odstawić do przestygnięcia na około 5 minut. Odkroić skórkę i podzielić na 6 małych prostokątów. Podawać na gorąco z wykałaczką.



© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.