Jacques Pépin

Mini crocque-monsieur


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Mini crocque-monsieur
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Ilość: 6 minikanapeczek





Przygotowanie

Ułożyć 2 grube kromki białego, pszennego pieczywa na blacie. Jeden dokładnie obłożyć plasterkami sera. Przykryć plastrem szynki. Położyć jeszcze jedną warstwę sera i drugi plaster szynki. Przykryć kromką chleba. Rozsmarować 1 łyżeczkę masła po obu stronach kanapki i przenieść na blachę wyłożoną folią aluminiową. Zapiekać przez około 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C, aż croque-monsieur zrumieni się po obu stronach. Odstawić do przestygnięcia na około 5 minut. Odkroić skórkę i podzielić na 6 małych prostokątów. Podawać na gorąco z wykałaczką.



© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Ziemniaki w kaczym smalcu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Omlety ziołowe z warzywami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Truskawki z pieprzem i redukcją balsamico
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kanapka z bakłażanem i jajkiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Carpaccio z marynowanego łososia
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Grzanki z musem z wędzonego pstrąga na sposób prowansalski
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.