Agnieszka Kręglicka

Mini caprese i sos bazyliowy


Przepis z programu Para w kuchni (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Mini caprese i sos bazyliowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

małe mozzarelle

pomidory cherry

listki bazylii

pieprz

oliwa

sos bazyliowy

świeże liście bazylii

oliwa

 

Przygotowanie:

Nadziewać na szpadki małe mozzarelle, połówki pomidorów cherry i listki bazylii. Przed podaniem posypać świeżo mielonym pieprzem i skropić oliwą. Gęsty sos bazyliowy, którym również można polać szaszłyki, to świeże liście bazylii zmiksowane z oliwą.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.